Hypotyreoosi-info

Etusivu » eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet » Oppiriidan yhteenveto

Oppiriidan yhteenveto

Kirjoittajat

Valvira on sotkeutunut lääkärien väliseen oppiriitaan. Sillä ei ole siihen oikeutta.

Helsingin hallinto-oikeus päätti 14.01.2014 äänin 3 – 0, että Valvira toimi väärin ensimmäisen lääkärin kohdalla, jolta Valvira poisti määräaikaisesti oikeuden hoitaa kaikkia endokrinologiasia sairauksia. Valvira valitti helmikuun alussa 2014 Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Ainakin kaksi muuta juttua on käynnissä, toinen Hämeenlinnan ja toinen Vaasan hallinto-oikeudessa.

Mitkä ovat hoitonäkemyksen perusteet, joita endokrinologiyhdistys sanoo käypä hoito- suosituksiksi, vaikka Duodecim jälleen vuonna 2013 kieltäytyi sellaisia laatimasta? 

1. Levotyroksiini-monoterapialla ei ole tieteellistä perustaa

Hypotyreoosi, kilpirauhasen vajaatoiminta, hoidetaan levotyroksiinilla, eikä ole olemassa systemaattisia tutkimuksia jotka arvioivat tämän hoidon tehoa.

Kirjoittaja on Herlevin sairaalan endokrinologian ylilääkäri Birte Nygaard.

 

2. Muutkin kilpirauhaslääkkeet ovat täysin turvallisia

Levotyroksiini on samassa turvallisuusluokassa edellä mainittujen kanssa, eli tyroksiini, liotyroniini ja eläinperäiset lääkkeet ovat yhtä turvallisia käytettäväksi raskausaikana!

3. FDA on julkaissut hoitosuosituksen T3-monoterapiasta

4. FDA on julkaissut suosituksen eläinperäisten kilpirauhasvalmisteiden käytölle

 

Mikä tässä on ongelma? Miksei Lääkäriliitto kutsu barrikaadien eri puolilla olevia lääkäreitä keskustelemaan?

Miksei potilaille anneta mahdollisuutta käyttää heille parhaiten sopivia hormoneja? Missä muussa sairaudessa on käytössä vain yksi lääke?

 

 


4 kommenttia

  1. Nuudeli sanoo:

    Näin juuri. Täsmälleen näin on asia. Ainoa lisättävä, että oikeusjuttuja on meneillään neljä, ensimmäisellä lääkärillä kun on kaksi rinnakkaista oikeudenkäyntiä.

    Ylläpitäjä lähettäisitkö tuon postausksen Lääkäriliittoon kaikkiin sähköposteihin mitkä ovat julkisia, Lääkärilehteen, Duodecimiin, sairaaloiden ja terveyskeskusten ylilääkäreille jne. Postauksessa on kaikki oleellinen. Kirjoita linkit auki ja teksti menemään.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilastot

  • 196 860 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com