Hypotyreoosi-info

Etusivu » Tietoja

Tietoja

potilas K

Bio: Sairastan kilpirauhasen autoimmuunitulehdusta, Hashimotoa. Tyroksiini toimi minulla aikansa, kunnes olin jälleen pahasti vajaatoiminnalla. Tällä hetkellä käytän yhdistelmähoitoa.

View complete profile

 

16 kommenttia

 1. Nuudeli sanoo:

  Todella hienoa! Saatiin uusi tällainen blogi. Kaivattaisiin varmaan keskustelumahdollisuutta tänne. On kivampi lukea, kun itse kyselee samalla, ja saa vastauksia. Ehtiikö sellaista moderoida? Kysymys: Onko Tanskassa Armouria? Löysin haittavaikutustilastoista Lion – ja Simvastatinin 🙂 , jatkan muita myöhemmin. Armouria en löytänyt. Näistä Tanskan tilastoista tulee hupia.

  Tykkää

  • potilas K sanoo:

   Kiitos! Keskusteluahan voi käydä näin. Tanskassa ei ole Armouria. Siellä eräs ns. compounding-apteekki tekee omaa versiotaan, mutta sen saantia on hiljattain vaikeutettu. Se vaatii nyt erityisluvan. Tyroksiinista on paljon haittavaikutusilmoituksia. Raportit ovat englanniksi. Arvelinkin että tykkäisit 🙂

   Tykkää

  • potilas K sanoo:

   Tanskassa on muutenkin ollut Thyroidin saatavuusongelmia. Potilaiden painostuksesta viranomaiset sallivat nyt eläinperäisten lääkkeiden ostamisen ulkomailta, reseptillä ja erityisluvalla. Luvan saamiseen voi kulua kuukausia. Saksan nettiapteekit ovat nyt suosittuja.

   Tykkää

 2. Nuudeli sanoo:

  Onko Liothyronin Tanskassa erityisluvallinen?

  Tykkää

 3. Nuudeli sanoo:

  Laitan linkiksi tullin ohjeet. Ne ovat kaiken tietoni mukaan EU ja ETA laajuiset. Riittää siis, että Armour tai muu vastaava lääke on myyntiluvallinen esim. Saksassa. Silloin saa tilata postitse kolmen kuukauden annoksen tai tuoda mukanaan vuoden annoksen. Ei tarvitse olla myyntilupaa Tanskassa. Eli ei tarvita Tanskasta mitään erityistä lupaa. Näin ainakin on muualla Euroopassa. http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/laakkeet/

  Liked by 1 henkilö

 4. Nuudeli sanoo:

  Tarkennan tuota edellistä: riittää siis jos lääke on Saksassa tavallinen reseptilääke. Silloin sitä saa tuoda Tanskaan tuon yllä olevan määrän, riippumatta onko se Tanskassa erityisluvallinen tai mitä. Kerro jos Tanska on jotenkin neuvotellut EU:n kanssa tästä poikkeuksen.

  Tykkää

  • potilas K sanoo:

   En tiedä, olen vain lukenut tanskalaisten sivuilta. Pitääpä kertoa Anettille. Kiitos!

   Tykkää

  • potilas K sanoo:

   Britanniassa on myös erityislupa käytössä, kun lääkkeiden saatavuus on ollut kortilla… hehän ovat myös EU:ssa.

   Tykkää

  • potilas K sanoo:

   Nyt kuulin että tarvitaan vain resepti. En ymmärrä aiemmin lukemaani juttua. Taisi olla ankka. No kumminkin, Erfan 500 kpl paketti 1 grain tabletteja maksaa Saksassa 102 euroa + 10 e postimaksua. Täällä lähes 200.

   Tykkää

 5. satu sanoo:

  Hei! Osaisiko minulle joku neuvoa,miten tuota erfania saksasta tilaan?? Mulla on resepti käsissä, mutta lääkärini ei oikein osannut neuvoa…

  Tykkää

 6. sajuka sanoo:

  Jos saa ehdottaa tutkimusta josta voisi kirjoittaa http://img2.timg.co.il/forums/1_142320183.pdf

  Tykkää

 7. ASR sanoo:

  RESEPTIN saaminen kai pahin pullonkaula on. Saisikohan UUSILTA pohjoismaisilta kilpirauhasliitoilta vinkkejä lääkäreistä? Jollain avoimella foorumilla potilas kertoi käynnistä päiväkseltään Oslossa hyvällä lääkärillä (Kontaktin järjesti NaturalMedica, Kauniainen). Mary Shomon’in listalla on muutama eurooppalainen, mutta lista on aika vanha:

  http://thyroid.about.com/cs/doctors/a/topdocs.htm

  Thaimaassa alan huippuosaajaksi väitetty on Dr. Rosanee Valyasevi, Bumrungrad

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: