Hypotyreoosi-info

Etusivu » Tiede, oppi ja uskonto

Tiede, oppi ja uskonto

Mainokset

Mitä on aito tiede? Se on tutkijoiden avoimuutta uusille näkökulmille ja löydöille. Tiede auttaa meitä tietämään ja muodostamaan kuvan todellisuudesta. Tietyn asian tietäminen koostuu palapelin paloista, jotka yhdessä auttavat meitä muodostamaan kuvan kyseisestä asiasta. Jos löytyy palanen joka ei sovi kuvaan, tutkijakunta rientää tutkimaan palaa lisää. Jos toinen tutkijaryhmä tulee samaan lopputulokseen, palanen on totta. Silloin koko siihenastinen kuvahahmotelma pitää tarkistaa uudelleen. Ja niin yleensä tapahtuukin. Emme enää usko maapallon olevan litteä, ja niiden laivojen putoavan rotkoon, jotka menevät liian lähelle reunaa.

Mikä on uskonto? Se on oppirakennelma, kokoelma dogmeja. Joka saarnaa oppirakennelmaa vastaan, on kerettiläinen. Siitä voi seurata pannaan julistaminen tai vielä pahempaa.

Entä lääketiede? Onko se tiedettä vai uskonto? Mitä tapahtuu kolleegalle joka ei noudata tiukkaa ohjeistusta? Suhtautuvatko lääketieteen tutkijat avoimesti toisen leirin löydöksiin? Väitetäänkö yleisölle että vastapuolen tutkimuksia ei ole olemassakaan? Entä jos ei noudata käypä hoito-suosituksia? Kenen intresseissä on niiden noudattaminen, varsinkin silloin kun niitä ei ole?

Entä lääkärinvalan kohta, jossa luvataan auttaa kolleegaa? Kollegiaalisuus? Oppiriidat?

Luvataanko missään olla vapaa ja riippumaton kaupallisista intresseistä? Pitää potilaan etu tärkeimpänä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: