Hypotyreoosi-info

Etusivu » endokrinologit/Valvira » KHO teki tänään päätöksen

KHO teki tänään päätöksen

Kirjoittajat

Mainokset

Kyseessä on ensimmäisen rajoituksen saaneen lääkärin asia, jossa hän on kahdesti voittanut Helsingin hallinto-oikeudessa. Käsittely kesti kaksi vuotta.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1453291727015.html

http://kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1453293579484.html

Päätöslauselma:

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

1. Korkein hallinto-oikeus hylkää vaatimuksen suullisen käsittelyn toimittamisesta.

2. Korkein hallinto-oikeus kumoaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen, jolla Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) päätös erikoislääkäri A:n ammatinharjoittamisoikeuden väliaikaisesta rajoittamisesta on kumottu ja Valvira on velvoitettu korvaamaan A:n oikeudenkäyntikuluja. Lausuminen asiassa enemmälti raukeaa perusteluista ilmenevistä syistä.

3. A:n vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta korkeimmassa hallinto-oikeudessa hylätään.

 

Kyse on siis Valviran menettelyn hyväksymisestä tämän lääkärin kahdessa ensimmäisessä rajoitusasiassa. Raukeaminen perustuu väliaikaisen rajoituksen päättymiseen.

Päätös tulee johtamaan siihen, että yhä harvempi lääkäri uskaltaa määrätä mitään muuta kuin tyroksiinia kilpirauhasen vajaatoimintaan, vaikka tutkimukset ovatkin osoittaneet että suuri osa potilaista ei saa apua pelkästä tyroksiinista. Tässä blogissa on runsaasti sellaisia tutkimuksia, ja myös niitä jotka osoittavat T3-lääkityksen turvalliseksi. Blogin ulkopuolella on edelleen paljon sellaisia tutkimuksia, joiden mukaan T4:llä ei saada toivottua hoitovastetta.

Mainokset

6 kommenttia

 1. […] 7. Hypotyreoosi-info (anonyymi kirjoittaja): uusi! https://hypotyreoosi.wordpress.com/2016/01/22/kho-teki-tanaan-paatoksen/ https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/12/15/eraan-potilaan-kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle/ […]

  Tykkää

 2. eljii sanoo:

  Onhan varmasti sama millintarkka huolellisuusvaatimus mm. ”kuin karkkia” määrättävissä mielialalääkityksissä?
  Eipä taida olla. Päähänpotkittujen kilpirauhaspotilaiden pitää satakertaistaa oikeustoimet kelvottomasti varsinkin epätyypillisiä vajaatoimintoja hoitavia lääkäreitä vastaan. Mikähän taho järjestäisi oikeusapua kuten Tanskassa?

  Liked by 2 people

 3. ASR sanoo:

  http://bit.ly/1PEeLoX olkoon esimerkki Suomenkin Thyroxin-kidutetuille eli äkkiä tulostamaan Fimean sivulta sivuvaikutusilmoitus, täyttämään ja lähettämään. Ilmoituksen aiheena yleensä ”Thyroxin ei poista oireita” mutta aika monella ”Thyroxin pahentaa oireita”

  Tykkää

  • astmt30 sanoo:

   Lyhytosoitteella linkitetyn ruotsalaisen ”sisarblogin” tuoreemmassa kirjoituksessa oli juttua myös T4-lääkkeen OIREITA PAHENTAVASTA vaikutuksesta: ”…motsvarande symptom studerats hos nydiagnostiserade hypotyreospatienter som ännu inte påbörjat behandling. Bland dem – ännu obehandlade – var symptomen färre och mindre allvarliga.”

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

 • 168 849 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com
%d bloggers like this: