Hypotyreoosi-info

Etusivu » dejodinaasit » John Midgleyn teesit skoteille

John Midgleyn teesit skoteille

Kirjoittajat

Muutama vuosi sitten kolme kilpirauhaspotilasta sai läpi aloitteen Skotlantin parlamentille, jossa vaadittiin parempaa diagnosointia ja hoitoa kilpirauhaspotilaille. Parlamentin aloitevaliokunta on käsitellyt asiaa pitkään ja hartaasti, kuullut eri tahoja ja on nyt halunnut kuulla saksalais-britannialaisessa tutkijaryhmässä vaikuttavaa John Midgleytä. Tutkijaryhmä on viime vuosina julkaissut ahkerasti kilpirauhashormonitoiminnan uraauurtavia selvityksiä.

Skotlannin parlamentin aloitevaliokunta sai äskettäin kirjeen tri Midgleyltä. Hänen mielestään pitää mahdollisimman nopeasti ryhtyä toimenpiteisiin, tässä järjestyksessä:
1. Alentaa Britannian huippukalliin T3:n hintaa (monopoli) ja kirjoittaa eläinperäisiä kilpirauhaslääkkeitä kaikille sitä tarvitseville.
2. Tarkistaa eri valmistajien laboratoriomenetelmien yhtenevyys ja tarvittaessa kalibroida ne niin, että ne kaikki näyttävät samaa ja oikein.
3. Korvata TSH-mittaus T3-V-mittauksella, paitsi vakavasti sairailla, joilla on NTI (Non Thyroidal Illness), eli alhainen T3-V ja korkea rT3.
4. Laskea TSH:n viitealueen ylärajaa kuvastamaan oikeasti terveiden arvoja ja soveltaa uutta ylärajaa.
5. Nostaa potilaan oireet pääosaan ja käyttää laboratorioarvoja vain niitä tukemaan.
6. Valistaa lääkäreitä tilastomatematiikan merkityksestä, eli että viitealueet ovat tilastollisia arvoja, eivätkä mitään maalitolppia joiden sisäpuolelle pitää pyrkiä.
7. Mitata kaikilta terveiltä T4-V ja T3-V, ja arkistoida tulokset henkilökohtaisina arvoina (tosin T4-V ei mahdollisesti kelpaa tähän tarkoitukseen). Näin olisi jokaisen henkilökohtainen paras arvo tallessa myöhempää tarvetta varten.
8. Laskea jokaiselle suhdeluku T4-V/T3-V ja käyttää sitä mahdollisen myöhemmän lääkityksen määrittämiseen.
9. Suorittaa kunnolla suunniteltuja kokeita määrittämään potilaiden hyöty yhdistelmäterapiasta, eteisvärinän ja osteoporoosin todennäköisyys, jakamalla potilaat terapioille perustuen yllä laskettuun suhdelukuun T4-V/T3-V. Mitä korkeampi suhdeluku, sitä todennäköisemmin potilas hyötyy yhdistelmäterapiasta, ja sitä epätodennäköisemmin hyvin matala TSH indikoi liikalääkitystä.


10 kommenttia

 1. astmt30 sanoo:

  Onkohan laajasti tiedossa että YKSI T3-pilleri maksaa Englannissa yhdeksän (9) puntaa. Suomessa ennen kela-korvausta 0,17 puntaa. Kierot aasialaisveljekset poistivat markkinoilta merkkivalmisteen, jonka hinta oli säännöstelty. Toivat alihankkijan tuotteen hurjalla hinnalla joka on lisäveruke käytön vähentämiseen.

  Tykkää

  • astmt30 sanoo:

   Ryöstöhinnoittelun oikaisemisen sijaan Englannissa on masinoitu arvovaltaisia tahoja vakuuttamaan että halvempi tyroksiini toimii ja kallis lääke voidaan asettaa pannaan.

   https://youtu.be/QJqWKwIriRs on 23.7.2017 julkistettu englantilaisen yleislääkäri Dr. Renée Hoenderkampin videoblogi omista kokemuksista ilman kilpirauhasta.

   Hän ei riitele hinnoittelua vastaan, vaan toteaa T3-lääkkeen joka tapauksessa olevan tarpeellinen. Sanoo esim. oman lääkärinkoulutuksensa menevän hukkaan jos ei T3-lääkkeellä pysyisi työkykyisenä.

   Tykkää

 2. eljii sanoo:

  Midgley miljoonan taalan kysymyksen ääressä: http://bit.ly/2ocA9IE
  Endojen ylisuuri ego aikanaan esti myöntämästä että Lowe ja Skinner olivat oikeassa. Estää yhäkin vaikka uusimmat tukimuksetkin vahvistavat oikeassaolon.
  .
  BTW: Mielenkiintoinen asema Antonio Biancolla.Hänen tutkijatiiminsä (deiodinase.org) on osoittanut, että TSH/T4-only ei usein toimi. Silti Bianco pääsi vuodeksi ATA:n puheenjohtajaksi!

  Tykkää

 3. eljii sanoo:

  http://www.parliament.scot/parliamentarybusiness/report.aspx?r=11020 on linkki Skotlannin parlamentin keskusteluun. Alkuruudun keskimmäisen ”plussan” alla alimpana on nyt tarkoitettu PE1463

  Tykkää

 4. eljii sanoo:

  Midgley kertoi elilen uudesta julkaistusta tutkimuksesta (T4:n ja T3:n vaikutukset TSH-arvoon) ja ydinasian rinnalla:”a first estimate of how much on average the thyroid directly contributes to T3 production overall. The first answer seems to be around 1/4 of the total production. That is, the body provides the other 3/4 by T4-T3 conversion.”

  http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2042018817716401

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilastot

 • 174 650 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: