Hypotyreoosi-info

Etusivu » eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet » Joululahja potilaille: Norjan uusi hoitosuositus

Joululahja potilaille: Norjan uusi hoitosuositus

Kirjoittajat

Mainokset

http://legeforeningen.no/PageFiles/234597/Nasjonal%20veileder%20i%20endokrinologi%201.%20utgave%20%20-%20webversjon%20(1).pdf

Dokumentti on suojattu siten, ettei siitä voi kopioida osia eikä sitä voi tulostaa. Siksi en voi laittaa tänne norjankielisiä sitaatteja. Tällaisen näin muualla:

Standardbehandling ved hypotyreose er levotyroksin i monoterapi. Det kan gis tilleggsbehandling med T3, enten ved at liotyronintabletter legges til levotyroksinbehandlingen eller ved at pasienten tar animalsk thyreoideaekstrakt.

Vajaatoiminnan vakiohoito on tyroksiinimonoterapia. Sen lisäksi voidaan antaa T3-lisä, joko antamalla liotyroniinia tyroksiinin lisäksi tai määräämällä potilaalle eläinperäistä kilpirauhasuutetta.

 

Sivu 27: Mikäli tyroksiinihoidolla esiintyy edelleen vajaatoiminnan oireita, voidaan harkita T3-lisää.

Sivu 28: Vajaatoiminnan vakiohoito on tyroksiinimonoterapia. Sen lisäksi voidaan antaa T3-lisä, joko antamalla liotyroniinia tyroksiinin lisäksi tai määräämällä potilaalle eläinperäistä kilpirauhasuutetta. Eräät potilaat kertovat olonsa huomattavasta paranemisesta yhdistelmähoidolla, kun taas meiltä puuttuu tämän ilmiön tieteellinen perusta. Sen vuoksi yhdistelmähoitoa ei pidä ottaa käyttöön rutiinitoimenpiteenä.

Yhdistelmähoitoa voidaan kokeilla niille potilaille, joiden oireet eivät poistu tyroksiinihoidolla, ja kun muiden autoimmuunisairauksien esiintyminen on tutkimuksin suljettu pois. Mahdollinen synteettinen yhdistelmähoito on toteutettava yhdessä endokrinologin/sisätautilääkärin kanssa.

Bloginpitäjä toivottaa tämän kirjoituksen myötä kaikille lukijoille oikein hyvää ja rentouttavaa Joulun aikaa!

 

 

Mainokset

2 kommenttia

 1. astmt30 sanoo:

  Hurraa! Thyroxinin iltaotto vihdoinkin annetaan vaihtoehtona. ”…levotyroksin tas fastende med vann enten 1 time før frokost eller ved sengetid (minst 3 timer etter kveldsmåltid).” Vielä ei myönnetä tämän paremmuutta aamuottoon verrattuna.

  Otsikko ’Vedvarende symptomer til tross for TSH i referanseområdet’ rehellisesti myöntää että oireet saattavat jatkua ”oikeilla” verikoearvoillla. Jatkotoimet norjalaisilla kuten esim. Ilvesmäen luentokalvossa yliopistolla http://20.fi/14200 ensin T4-annosnostolla, sitten tarvittaessa T3-lisäyksellä ja vaikeassa tapauksessa eläinperäiseen siirtymisellä.

  Takapakkiseksi katsoisin TSH+T4v -pohjaisen diagnosoinnin. Vähintään toivoisi Wiersingan suosittelemasti suhdeluvun T4v-per-T3v käyttöä (tavoite esim. luokkaa 3½). Ruotsalaiset professorit puolustavat vuorokausivirtsan T3-mittausta.

  Liked by 1 henkilö

 2. eljii sanoo:

  Norjalaisten tapaan kaikki lääkitysvaihtoehdot olivat mukana siinä Välimäen esitelmässä, jota selostaa Kilpi-lehti 2-2015. Ilvesmäellä jo saman lehden numerossa 3-2013, referoitu tässä: http://bit.ly/1mKHqvP

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

 • 168 849 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com
%d bloggers like this: