Hypotyreoosi-info

Etusivu » kilpirauhanen » Valviran vastaus potilan kirjeeseen

Valviran vastaus potilan kirjeeseen

Kirjoittajat

Potilaan kirje on täällä.

Viitaten 2.3.2015 lähettämäänne sähköpostiviestiin, Valvirassa on selvitettävänä lääkärin ammatinharjoittamista koskeva asia, jossa kyseessä oleva lääkäri on asianosainen. Asian selvittäminen perustuu Valviralle laissa säädettyjen tehtävien hoitamiseen. Valvira on antanut ko. lääkärille aiemmin kirjallisen varoituksen, ja nyt vireillä oleva asia perustuu varoituksen jälkeiseen jatkovalvontaan.

Lääkärin laatimat potilasasiakirjat ovat keskeisessä osassa arvioitaessa ammatinharjoittamisen sekä potilaiden saaman hoidon asianmukaisuutta. Tämän vuoksi Valvira on pyytänyt lääkäriä toimittamaan erikseen nimetyistä potilaista laatimansa potilasasiakirjat Valviralle. Potilaat ovat valikoituneet ns. satunnaisotantana Valviran apteekkeihin kohdistaman reseptikyselyn tulosten perusteella.

Koska nyt selvitettävänä oleva asia on sen keskeneräisyyden vuoksi viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaan salassa pidettävä, asiasta voidaan keskustella tarkemmin ainoastaan asianosaisen itsensä kanssa. Asian keskeneräisyydestä johtuen myöskään potilasturvallisuuden vaarantumiseen ei voida tässä vaiheessa ottaa kantaa.


1 kommentti

  1. Nuudeli sanoo:

    Valvira kirjoittaa: ”…lain mukaan salassa pidettävä, asiasta voidaan keskustella tarkemmin ainoastaan asianosaisen itsensä kanssa.” Eli tietysti tämä potilas, joka kirjoitti Valviralle kirjeen, on se itse asianosainen.

    Hänen kanssaan Valvira tietysti voi keskustella. Potilaalla on aina oikeus omiin potilasasiakirjoihinsa ja omiin terveystietoihinsa. Valvira ei voi kieltää potilasta saamasta tietoja itsestään. Mitä ihmettä Valvira sekoilee?

    Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilastot

  • 174 650 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: