Hypotyreoosi-info

Etusivu » eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet » Potilaan kirje Mehiläiselle

Potilaan kirje Mehiläiselle

Kirjoittajat

Mainokset

Mm. Christer Sundqvistin kirjoituksesta, ja lukuisista potilaiden viesteistä vertaistukiryhmissä, on viime aikoina käynyt ilmi, että mm. Mehiläinen ja Terveystalo ovat siirtäneet muiden kilpirauhaslääkkeiden kuin tyroksiinin reseptioikeudet endokrinologeille ja sisätautilääkäreille. Tässä yksi esimerkki potilaan kyselystä. Hän ei ole saanut henkilökohtaista vastausta.

 

Koska MEHILÄINEN on tehnyt linjauksen, että vain endokrinologit saavat jatkossa kirjoittaa erityisluvallisiin kilpirauhaslääkkeisiin reseptit, on aika toimia suoraan.
Otin yhteyttä xx Mehiläisen potilasasiamieheen, joka pyysi kirjallista kyselyä, jotta hän voi laittaa asian vireille.
Otin asian heti tehtäväksi ja kirjoitin seuraavan kirjelmän:
”Hyvä Mehiläisen potilasasiamies,
Olen kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava 35-vuotias nainen. Olen käynyt Mehiläisessä hoidattamassa itseäni, koska julkiselta puolelta en saa tarvitsemaani hoitoa. Ennen Thyroxin-lääkitystä sairastin tietämättäni yli 10 vuotta vajaatoimintaa, jonka sain kuulla vasta käytettyäni vuoden Thyroxinia. Kokeet oli siis otettu julkisella puolella vuonna 2000 ja asia jätetty siihen. Tämän kymmenen vuoden kuluessa minua oli alettu hoitamaan mielialalääkkeillä.
Tilanne on siis se, että minulle kokeiltiin Thyroxinia, joka ei toiminut minulla ollenkaan halutulla tavalla. Päin vastoin, se vei minut vuodepotilaaksi aiheuttaen järjettömän väsymyksen (15 tuntia unta vuorokaudessa ei riittänyt), rytmihäiriöitä, erittäin pahoja muistiongelmia, lihasheikkoutta, mielialan laskua, veren alapaineen nousua ym. Koska Thyroxin ei toiminut, silloisten endokrinologien päätelmä oli, että olen masentunut. Joten käyttämäni Sepram-mielialalääke vaihdettiin ensin Voxraan, joka ei minulle käynyt ja siitä Venlafaxiniin, joka on erittäin vahva lääke. Tämä ei oireita vienyt yhtään pois, päin vastoin toi mukanaan uusia, mm. holtitonta hikoilua. Rytmihäiriöihin minulle määrättiin Orloc-beetasalpaajaa.
Etsittyäni tietoa sain selville, että kilpirauhasen vajaatoimintaan ON olemassa muitakin lääkkeitä. Etsin lääkärin joka näillä hoitaa ja sain yksityiseltä puolelta toiselta puolen Suomea reseptin Armour Thyroidiin. Kun olin tämän lääkityksen aloittanut, aloin toipumaan ihmeellistä vauhtia. Viiden viikon kuluttua lääkityksen aloittamisesta olin jo siinä kunnossa, että aloin etsiä itselleni työkokeilupaikkaa. Tässä vaiheessa olin ollut yli vuoden sairaslomalla, läheisteni huolehtiessa, että selviän päivästä toiseen.
Vaihto Thyroxinista Armour Thyroidiin tapahtuu vähitellen. Thyroxinin määrän laskiessa rytmihäiriöt, joita beetasalpaaja ei kokonaan ollut poistanut, vähenivät koko ajan. Thyroxinin jäätyä kokonaan pois pystyin jättämään myös beetasalpaajan tarpeettomana pois. Myös mielialalääkkeen määrän olen voinut laskea kolmasosaan entisestä. Tämänkin tulen lopettamaan tarpeettomana, mutta lopettaminen vaatii aikaa, koska lääke on niin vahva ja sillä on mittavat vieroitusoireet.
Armour Thyroidin saatuani oloni ja elämäni paranivat koko ajan huimaa vauhtia, siitä huolimatta, että Mehiläinen xx endokrinologi ja silloinen työterveyslääkärini olivat varmoja siitä, että eläinperäinen lääke vie minut hautaan.
Löysin xx:stä lääkärin, joka hoitaa näillä erityisluvallisilla valmisteilla potilaitaan. K.o. lääkäri ei suinkaan määrää automaattisesti näitä lääkkeitä, vaan kokeilee ensin kaikkensa Thyroxinin kanssa. Minulle tuli hyvin nopeasti luottamuksellinen suhde tähän lääkäriin ja luotin siihen, että hän saa minua hoitaa jatkossakin.
Nyt tilanne on se, että reseptini on uusimisen tarpeessa. Vanhalla en enää saa tarvitsemaani lääkettä, uutta en saa, koska Mehiläinen on tehnyt linjavedon, että vain endokrinologit saavat näitä erityisluvallisia valmisteita määrätä. Kuitenkaan xx Mehiläisen endokrinologiksi erikoistuva lääkäri ei suostu tätä lääkettä määräämään, väittäen jokaisen pillerin sisältävän eri määrän vaikuttavaa ainetta. Kuitenkaan koskaan lääkettä ei ole tämän asian takia jouduttu vetämään pois markkinoilta, toisin kuin Thyroxinia, josta useampikin erä on vedetty takaisin väärän vaikuttavan aineen määrän vuoksi. Eläinperäiset lääkkeet ovat myös mm. FDA:n turvallisuusluokituksen mukaan turvallisimmassa kategoriassa. Ja kaikkihan me tiedämme, kuinka herkästi U.S.A:ssa viedään lääkärit oikeuteen hoitovirhesyytteiden vuoksi. Lääkkeen on siis pakko olla hyvin turvallinen, muuten sitä ei Atlantin takana määrättäisi. Lääke on yleisesti käytössä myös hyvin monessa Euroopan maassa, täysin ongelmitta.
Kysyisinkin nyt, mitä teette sen asian eteen, että en jää heitteille? Asiaan tarvitsen pikaisen vastauksen, koska erityislupahakemus täytyy laittaa nopeasti vireille, jotta saan keskeytymättä tarvitsemaani lääkettä.
Mitään potilasturvallisuuteen tai lakiin perustuvaa syytä ei siihen ole, että näitä lääkkeitä saisi määrätä vain endokrinologit.
Tarvitsen todellakin pikaisen vastauksen tähän ja odotan teidän osoittavan minulle lääkärin, joka minulle uusii tarvitsemani Armour Thyroid -reseptin!!!

 

Nyt on kulunut yli kaksi viikkoa tämän kirjeen lähettämisestä. Potilasasiamies kertoi lähettävänsä kirjeen Mehiläisen lääketieteelliselle johtajalle. Vastausta ei ole kuulunut.

 

Muualla on nähty vastaus, ettei Mehiläinen ole tehnyt mitään valtakunnallista rajausta T3-lääkkeiden määräämisestä.

Mainokset

1 kommentti

  1. Nuudeli sanoo:

    Kilpirauhasliiton FB sivuilla on tästä juttua. Kilpirauhasliitto väittää ottaneensa yhteyttä näihin lääkärikeskuksiin ja saaneensa tiedon, että kyllä kaikki lääkärit saavat määrätä T3 lääkkeitä. Kyseisillä sivuilla potilaat väittävät, että eivät silti saa lääkkeitä muilta kuin endokrinologeilta, ja pyytävät Kilpirauhasliittoa ottamaan uudestaan yhteyttä lääkärikeskuksiin. Kilpirauhasliitto ei vastaa eikä selvitä enempää.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

  • 156,931 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com

Viimeisimmät kommentit

astmt30 artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
Tavantallaaja (MSc) artikkeliin Yhdysvaltain terveysviraston t…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
potilas K artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
%d bloggers like this: