Hypotyreoosi-info

Etusivu » endokrinologit/Valvira » Potilaan kirje Valviralle

Potilaan kirje Valviralle

Kirjoittajat

Mainokset
Arvoisa Lääkintöneuvos Markus Henriksson,
Sain lääkäriltäni NN:lta tänään tiedon että Valvira on pyytänyt häneltä potilastietojani.
Nyt haluaisin tietää mitkä ovat ne juridiset perusteet millä tietoni tulee Teille toimittaa?
Olen yhdistelmälääkityksellä, ja Fimea on hyväksynyt hakemukset erityisluvallisiin valmisteisiin.
Minulla ei ole toimivaa kilpirauhasta eikä Thyroxinilla saavutettu 10 vuoteen hoitovastetta, joten katson että yhdistelmälääkitys sairauteeni on täysin virallisen hoitolinjan mukainen.
Päivittäinen lääkeannostukseni on tällä hetkellä jopa pienempi kuin potilailla joilla oma kilpirauhanen toimii osittain.
Minua hoidettiin Oysissa vuonna 2003 hypertyreoosipotilaana ilman ainoatakaan kliinistä oiretta.  Kaikki oireeni olivat klassisia hypotyreoosin oireita, ainoastaan T4V oli 26. Todellisuudessa minulla oli tuolloin Hashimoton tyroidiitti, TPOab-arvon ollessa paljon yli viitteiden (650), mutta tätä diagnoosia eivät Oysin endokrinologit kyenneet tekemään.
Oys päätti kuitenkin antaa minulle radiojodihoidon viitaten minulla olevaan Basedowin tautiin, vaikka ko. sairautta minulta ei siihen kuuluvilla kokeilla oltu tutkittu. Silmäpoliklinikka tosin tutki silmäni löytämättä niistä mitään tuohon sairauteen viittaavaa.
Radiojodin jälkeen aloitettu hormonikorvaushoito Thyroxinilla ei toiminut missään vaiheessa. Annoskoko nousi vuosi vuodelta ollen lopuksi 6 * 0,1 mg/vrk.
Koetin noiden vuosien aikana lukuisia kertoja hakea endokrinologin vastaanotolta apua olotilaani, mutta siellä minut tyrmättiin luulotautiseksi ylensyöjäksi, jonka paino nousee joko liiallisella syömisellä tai sitten hypertyreoosilla.
Minulle ei missään vaiheessa tuon 10 kuluneen vuoden aikana ehdotettu T3-valmistetta Thyroxinin rinnalle, ja kysyessäni saisinko eläinperäisen lääkkeen käyttöön minulle oululainen endokrinologi XX vastasi, ettei kirjoita katukauppalääkkeitä.
Katsotteko että tällä hoitohistorialla lääkäri NN on se jota kuuluu minun osaltani tarkastella suurennuslasin alla? Hän on ensimmäinen lääkäri, joka kohtasi minut ihmisenä ja uskoi kertomiini oireisiin.
Kuten havaita saattaa, hän osasi työnsä alan spesialistia paremmin ja sai minut takaisin elävien kirjoihin.
Minulle on loppujen lopuksi merkityksetöntä, katsooko Aluehallintovirasto tai eduskunnan oikeusasiamies OYSin, XX:n tai YY:n toimineen virheellisesti, tai saanko Potilasvakuutuskeskuksen päättämänä korvauksia tapahtuneesta hoitovirheestä.
Elämä jonka sain oikean lääkityksen myötä takaisin ei ole rahassa mitattavissa.
Tähän loppuun haluan todeta että on enemmän kuin alhaista käyttää tällaisiin turhiin potilastietojen tutkintaan voimavaroja sekä veroeuroja, kun tämä maa on täynnä endokrinologien väärin hoitamia potilaita.
En ole antanut lääkäriasemalle oikeutta toimittaa potilastietojani, koska kohdallani ei ole tapahtunut mitään mikä viittaisi potilasturvallisuuden vaarantumiseen. Mikäli näin on, jää Teille siitä näyttövastuu.
Katson asian omalta osaltani loppuunkäsitellyksi. Seuraavan kerran kun tahdotte tietää enemmän olotilastani ja lääkityksestäni, olkaa suoraan minuun yhteydessä.
Paikka ja päiväys
Ystävällisesti,
Potilas AA
Mainokset

2 kommenttia

  1. Nuudeli sanoo:

    Potilas AA, onko OYS tehnyt sinulle väärän diagnoosin? Jos pitää paikkansa mitä kirjoitat, niin OYS on todella tehnyt väärän diagnoosin. Korkea TPOab viittaa Hashimoton tyreoidiittiin, joka välillä alkaa liikatoiminnalla, mutta kääntyy sitten vajaatoiminnaksi. Millä perustella OYS sanoi sinulla olevan Basedow? Basedowia ei diagnosoida TPOab:n avulla vaan laboratoriokokeella TSHRab. Basedow on ihan toinen sairaus kuin Hashimoto.

    Liked by 1 henkilö

  2. […] Potilaan kirje on täällä. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

  • 156,931 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com

Viimeisimmät kommentit

astmt30 artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
Tavantallaaja (MSc) artikkeliin Yhdysvaltain terveysviraston t…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
potilas K artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
%d bloggers like this: