Hypotyreoosi-info

Etusivu » eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet » Lääkärittä jääneen potilaan kirje

Lääkärittä jääneen potilaan kirje

Kirjoittajat

Mainokset

Sain sähköpostia potilaalta, joka on jäänyt ilman hoitavaa lääkäriä ja lääkkeitä. Hän antoi luvan julkaista viestinsä.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on määrittänyt lääkkeille turvallisuusluokat A, B, C, D, X ja N ottaen huomioon lääkkeiden vaarat sekä potilaille että raskaana olevien naisten sikiöille (FDA pregnancy categories [1]). Kaikki kilpirauhaslääkkeet kuuluvat luokkaan A [2], joka on FDAn turvallisin lääkeluokka.

Lääkärini toimintaa on rajoitettu kilpirauhasen hoitoon liittyvien lääkkeiden osalta, mutta hän saa määrätä minulle muita lääkkeitä (esim. statiineja kolesterolin alentamiseksi). Kaikilla lääkäreillä on oikeus määrätä ihmisille statiineja ja lähes 700 000 suomalaista syö näitä kolesterolilääkkeitä [3], jotka ovat FDAn vaarallisimpaan lääkeluokkaan X kuuluvia lääkkeitä [4].

Kolesteroli on ihmiselle elintärkeä aine [5]. Kaikki kudokset voivat tuottaa kolesterolia ja sitä voi saada myös ravinnosta. Kolesteroli ei siis ole mikään sairaus. Suomessa vain uskotaan, että kolesteroli tukkii valtimot. Toinen näkemys [6] on, että syinä sydän- ja verisuonitautien ongelmille ovat krooninen tulehdus ja soluvauriot verisuonten seinämissä. Elimistö vain pyrkii korjaamaan näitä vaurioita kolesterolilla, joka on siten läsnä sydän- ja verisuonitaudeissa.

Statiineja määrätään ihmisille sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseksi, vaikka ei ole selviä todisteita siitä, että ne ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja. Lääketehtaat ovatkin saaneet myyntiluvan statiinien osalta kolesterolin alentamiseen, ei sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn tai parantamiseen [7]. Tästä huolimatta Suomessa suositellaan, että ihmiselle määrätään kolesterolilääkitys, jos veren kokonaiskolesteroli on yli 5 mmol/l, vaikka hänellä ei olisi diagnosoitu mitään sydän- ja verisuonitauteihin viittaavaa. 1980-luvulla normaalin kolesterolin raja-arvo oli 7 mmol/l, nyt se on 5 mmol/l [5].

Kaiken huipuksi lääkärit ovat määränneet statiineja kolesterolin alentamiseksi yli 270000 ikäihmiselle, vaikka korkeahko kolesteroli ennustaa iäkkäämmillä ihmisillä pitkää ikää [8].

Valviran prioriteetit ovat mielestäni aivan sekaisin, kun se hallinto-oikeudessa (kahdesti) hävittyään [9] kohdistaa lääkäreiden työtä estävät/haittaavat toimenpiteet niihin lääkäreihin, jotka määräävät sairaille ihmisille FDA:n turvallisimpaan lääkeluokkaan kuuluvia lääkkeitä (kilpirauhaslääkkeet). Silti he eivät mitenkään näkyvästi puutu siihen, että lääkärit määräävät FDA:n vaarallisimpaan lääkeluokkaan kuuluvia lääkkeitä (statiineja) terveille ihmisille ja etenkin vanhuksille, joille korkeahkosta kolesterolista olisi jopa hyötyä.

Entistä selvemmin näyttää siltä, että Valviralla on ajojahti käynnissä. Nyt he ”käyvät jo lääkärien kimppuun” pelkästään apteekeista saatujen tietojen perusteella, jos lääkäri on määrännyt seuraavia lääkkeitä: Liothyronin, Thybon, Armour thyroid, Thyroid, Thyroxin ja Hydrocortison tai DHEA-valmistetta [10]. Enää ei riitä sekään, että lääkärikollegat kantelevat, vaan pitää jo aktiivisesti itse kaivaa ”syylliset” esille. Potilaathan eivät ole tehneet vahinkoilmoituksia kilpirauhaslääkityksistä.

Lääkkeiden vaarallisuutta voi selvittää myös haittarekistereitä tutkimalla. Esimerkiksi Englannin valvontavirastoon (MHRA) on raportoitu 1.7.1963 lähtien kuolemaan johtaneita tapauksia [11] seuraavasti:

•liotyroniini (T3): 0 kuolemaa

•thyroid (eläinperäinen T4 & T3): 0 kuolemaa

•levotyroksiini (synteettinen T4): 12 kuolemaa

•atorvastatiini (kolesterolilääke): 89 kuolemaa

•simvastatiini (kolesterolilääke): 118 kuolemaa

Yllä olevien tietojen perusteella voimme todeta, että liotyroniini ja Thyroid ovat turvallisempia lääkkeitä kuin tyroksiini, jota sisätautilääkärit haluavat käytettävän ainoana lääkkeenä kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Ja kaikki kilpirauhaslääkkeet ovat huomattavasti turvallisempia lääkkeitä kuin statiinit.

Kaiken tämän tiedon perusteella minun on mahdotonta uskoa, että yksikään kilpirauhaslääkkeitä määrännyt lääkäri olisi vaarantanut potilasturvallisuutta missään muodossa. Koska ammattioikeuksien rajoitus on kohdistunut vain kilpirauhassairauksien hoitoon, niin kyllä Valviran toiminnassa on selvästi kysymyksessä tiettyjen valmisteiden/valmisteryhmien estäminen kilpirauhassairauksien hoidossa. Valvira on pelotellut T3-hoitoa antavat lääkärit toimintakyvyttömiksi.

Mitkä ovat sitten Valviran toiminnan seuraukset minun osaltani? Kun nykyinen T3-lääkitykseni loppuu, joudun luultavasti menemään jonkun sisätautilääkärin vastaanotolle. Hän saattaa aloittaa kokeilun tyroksiinilla (12 kuollutta Englannissa tähän mennessä). Kun se ei toimi, niin hän voi päätyä määräämään minulle masennuslääkkeitä (fluoxetine 261, paroxetine 185, venlafaxine 170 kuollutta Englannissa tähän mennessä)(noin puolet netissä kirjoittaneista kilpirauhasen vajaatoimintaa poteneista on todennut lääkärien tarjonneen heille masennuslääkkeitä). Tällä jatketaan, kunnes olen menettänyt työkykyni tai henkeni noihin masennuslääkkeisiin.

Turvaako Valvira siis oikeasti jollain tavoin potilasturvallisuuteni? Miten?

Jos maailman tuottavin teollisuus (lääketeollisuus) [12] maksaa tärkeimmille mielipidejohtajille eri organisaatioissa jopa 400 000 dollaria kahdeksan päivän konsulttipalveluista [13] ja tämä tapahtuu riittävän monta kertaa, niin onko mahdollista, että meillä Suomessa on jonain päivänä suurimpien lääketehtaiden kontrolloima ohjeistus, jota kaikkien lääkärien on noudatettava tai muuten valvova viranomainen poistaa lääkäriltä hänen oikeutensa ammattinsa harjoittamiseen? Miten tämä voidaan edes estää, jos lääketeollisuus on valmis nostamaan panoksia?

PS: Ei Evirankaan toiminta vaikuta yhtään rehellisemmältä, jos MIT:n tutkijan havainnot pitävät yhtään paikkaansa:

http://safkatutka.fi/vieraskirjoitukset/koivutisle/

http://www.anh-usa.org/half-of-all-children-will-be-autistic-by-2025-warns-senior-research-scientist-at-mit/print/

Viitteet:

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Pregnancy_category

[2] http://www.pregmed.org/medications-during-pregnancy

•Kilpirauhaslääkkeet: Thyroid medication

[3] http://www.kela.fi/documents/10180/243147/Huupponen_statiini.pdf/1b92d668-151b-4a4b-ac98-4a2549bfb22e

[4] http://www.hopkinslupus.org/lupus-treatment/common-medications-conditions/cholesterol-medications-statins/

[5] http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli

[6] Parantavat rasvat, Taija & Jani Somppi, Kolesteroliko valtimoiden kovettumisen ja ahtautumisen takana?, sivut 65 – 73

[7] Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, Peter C. Gøtzsche, sivu 178

[8] https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxsZWlub3V0cmlhaW5lbnxneDo0MTc5NTFhZjVhZjRlZTQz

[9] https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/01/23/helsingin-hallinto-oikeus-19-12-2014-otteita/

[10] https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/01/20/olli-sovijarvi-valviran-tarkastelun-alla/

[11] http://www.mhra.gov.uk/drug-analysis-prints/

[12] Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, Peter C. Gøtzsche, sivu 92

[13] Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, Peter C. Gøtzsche, sivu 115

Mainokset

2 kommenttia

  1. […] uusi! https://hypotyreoosi.wordpress.com/2014/10/19/suomalaisia-kyselyja-eri-laakityksista/ uusi! https://hypotyreoosi.wordpress.com/2015/02/11/laakaritta-jaaneen-potilaan-kirje/ 8. Thyroid hormones (ruotsinkielinen blogi): […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

  • 168 849 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com
%d bloggers like this: