Hypotyreoosi-info

Etusivu » eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet » ATA:n uudet kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitosuositukset

ATA:n uudet kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitosuositukset

Kirjoittajat

Mainokset

Yhdysvaltalainen American Thyroid Association julkaisi juuri uudet vajaatoiminnan hoitosuositukset. Edelliset olivat vuodelta 2012.

Oli muka tutkittu tieteellisiä tutkimuksia T3:n ja eläinperäisten lääkkeiden osalta. Vaatimuksena oli, että näiden lääkkeiden pitäisi osoittautua KAIKILLE ylivoimaisesti paremmiksi kuin levotyroksiini, että niitä lainkaan saisi käyttää.

Sitten jätettiin systemaattisesti huomioimatta tutkimuksia, eli noukittiin rusinat pullasta.

Lopputulema:

Suositukset ovat suomalaisen hulluuden levittämistä Yhdysvaltoihin, ja sitä kautta muualle:

1. Tyroksiinimonoterapia on ainoa sallittu lääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaan.

2. Ellei se auta, potilaan päässä on vikaa > masennuslääkeresepti ja lähete psykiatrille.

3. Ne lääkärit, jotka uskaltavat poiketa tyroksiinimonoterapiasta, menettävät lääkärinoikeutensa.

http://www.holtorfmed.com/five-ways-new-ata-hypothyroidism-guidelines-bad-thyroid-patients/

Potilasaktivisti Mary Shomon:

I posted a review at the ATA Facebook page
https://www.facebook.com/ThyroidAssociation?sk=reviews
– they will probably delete it, but here’s what I wrote.
Very disappointed in the latest Hypothyroidism Guidelines. It’s very questionable that the ATA attests to the lack of conflicts of interest in creating the Guidelines, and yet accepts money from three large levothyroxine manufacturers, and declares levothyroxine as the ”standard of care.”

Lähetin arvostelun ATA:n Facebook-sivulle
https://www.facebook.com/ThyroidAssociation?sk=reviews
– se luultavasti poistetaan, mutta näin kirjoitin:
Olen erittäin pettynyt uusimpiin kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitosuosituksiin. On erittäin kyseenalaista, että ATA väittää etteivät eturistiriidat ole vaikuttaneet niiden laatimiseen, kun se samalla vastaanottaa rahoitusta kolmelta suurelta levotyroksiinin valmistajalta, ja julistaa levotyroksiinin normihoidoksi.

Your Guidelines overlooked and marginalized the research regarding showing T3/natural desiccated thyroid (NDT) as superior or equivalent (EJE, JCEM), then says because there isn’t evidence that T3/NDT is superior, levothyroxine is superior, and is the “standard of care.” Illogical.
Your Guidelines also claim patients who suffer from continuing thyroid symptoms, but have TSH in reference range on levothyroxine, warrant referral for mental health evaluation. This is when innovative physicians already know that many patients benefit from tteh addition of T3, or switching to NDT. Failure to resolve symptoms on levothyroxine is not a mental health problem, it’s a quality of care problem, and your Guidelines perpetuate it.

Hoitosuosituksenne jätti huomioimatta ja marginalisoi tutkimukset, jotka osoittavat T3:n/kuivatun kilpirauhasuutteen (NDT) olevan joko ylivoimainen tai samanarvoinen (EJE, JCEM) tyroksiiniin nähden, jonka jälkeen se väittää että koska näyttö puuttuu, levotyroksiini on ylivoimaisen hyvä, ja on ”normihoito”. Epäloogista.
Hoitosuosituksenne väittää myös, että potilaat jotka edelleen kärsivät kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista, mutta joiden TSH on viitteissä levotyroksiinilla, tulee lähettää mielenterveyden arviointiin. Nythän innovatiiviset lääkärit jo tietävät, että monet potilaat hyötyvät T3-lisästä, tai vaihdosta eläinperäiselle kilpirauhaslääkkeelle. Oireiden pysyminen levotyroksiinihoidosta huolimatta ei ole mielenterveysongelma, vaan hoidon laatuongelma, ja hoitosuosituksenne antavat sen jatkua.

Your Guidelines claim that medical ethics prohibit prescribing drugs that are “inferior to the standard of care” and that patients “requesting inappropriate therapies” like these drugs do not have “full decision-making capacity” and should be protected by doctors. What is unethical is to ignore the treatments that can work for many patients, and the research that has shown it to work for some patients, in favor of the drug whose manufacturers financially support you.

Hoitosuosituksenne väittää, että lääketieteen etiikka kieltää määräämästä lääkkeitä, jotka ”ovat huonompia kuin normihoito”, ja että potilailla, jotka ”pyytävät sopimattomia hoitoja” kuten nämä lääkkeet, ei ole ”täyttä päätöksentekokykyä” ja lääkärien tulisi heitä suojella. Epäeettistä on sen sijaan jättää huomioimatta sellaisia hoitoja, joista voi olla monelle potilaalle hyötyä, ja tutkimuksia jotka ovat osoittaneet niiden toimivan joillekin potilaille, sen lääkkeen eduksi, jonka valmistajat tukevat teitä taloudellisesti.

Your Guidelines warn that doctors who prescribe T3/NDT could face legal consequences or loss of their medical licenses. This seems to be an especially self-serving effort to go after integrative physicians, namely, those whose prescribing policies differ from your sponsors.
Patients who are interested in more information on why the patient community considers these Guidelines controversial and even potentially bad for thyroid patients can read my article at the About(dot)com site, or see the Holtorfmed(dot)com blog for more information.

Hoitosuosituksenne varoittavat lääkäreitä, jotka määräävät T3/NDT-lääkkeitä, että heidät voidaan haastaa oikeuteen, tai he voivat menettää lääkärinoikeutensa. Tässä näyttää olevan kyse ajojahdista sellaisia lääkäreitä vastaan, joiden hoitotapa poikkeaa rahoittajienne edusta.
Potilaat joita kiinnostaa tietää enemmän siitä, miksi potilasyhteisö pitää näitä hoitosuosituksia ristiriitaisina ja jopa pahoina kilpirauhaspotilaiden kannalta, voivat lukea artikkelini thyroid.about.com-sivustolta, tai käydä Holtorfmed.com-blogissa hakemassa lisätietoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tilastot

  • 156,931 käyntiä
Follow Hypotyreoosi-info on WordPress.com

Viimeisimmät kommentit

astmt30 artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
Tavantallaaja (MSc) artikkeliin Yhdysvaltain terveysviraston t…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
potilas K artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
ASR artikkeliin Potilaat laatimassa hoitosuosi…
%d bloggers like this: